torstai 30. syyskuuta 2010

Kuin kala vedessä

Hassua, ajattelin tätä aihetta ajellessani töistä kotiin. Näin siis sellaisen kala-merkin erään auton takaluukussa. Tiedättehän sellaisen kromisen. Olen antanut itseni ymmärtää että tuo on jonkinlainen kristittyjen merkki.

En tiedä mikä sen sanoma yrittää olla. Haluavatko jotkut kristityt kertoa toisille ihmisille olevansa kristittyjä, vai haluavatko he muistuttaa uskonasioista muita. Huunous. Se huu on kyllä viisas.

No joo, siis ajatukseni pyörivät tämän inter-verkon, (intervepin, internetin, votever) ympärillä ja mietin kuinka nuo kalat ja verkko ovat hauska 'sattuma'. Muistattehan Jeesuksen tarinan kalastajista.
No, itse en muista, joten googlaan tähän väliin.

Oolrait, siis tässä ortodoksien sivuilta hieman evankeliumia.
Eli lyhykäisesti verkot piti Jeesuksen mukaan heittää syvään veteen ja siellä tuli iso kalasaalis.
No joo, eipä kummoista tuossa. Siis jos tuon kääntää nykykielelle, verkolla saavuttaa paljon ihmisiä.
Mutta jos jatketaan hieman tätä ajatusleikkiä ihmiskaloista.
Mitä tapahtuu kalalle kun se nostetaan maalle? Onko sen onni olla vedessä vai maalla? No tässä tapauksessahan luulisin että kala on mieluummin vedessä kuin maalla, jos ei yhtäkkiä kehitä kykyä hengittää ja liikkua maalla.

Turhaudun kun en saa tähän mitään pointtia.
Itseasiassa olen uskossa, enkä millään tavalla halua olla tällainen vastarannankiiski. *Sanoo täällä itsekseen HAH mutta ei naurata* Mutta tällä hetkellä tuo kalatmaalle-juttu on jotenkin epäyhteensopiva, 'sisäisen totuuteni' kanssa. Jokin ei vain sovi kuvaan.
Olenko mieluummin 'kala vedessä', kuin 'kala kuivalla maalla'?

2 kommenttia:

Kaisa Reetta kirjoitti...

Verkon silmukoissa poukkoillessani löysin tännekin. Blogisi on varsin virkistävä !

Hanna Sormunen kirjoitti...

Kiitos Kati! :) Kommenttisi oli kiva saada.
Olen ihan hämmennyksestä soikeana täällä, mitä tehdä kun tulee kommentti.. ööö.

En ole mitenkään tietoisesti 'profiloinut' tätä blogia mihinkään erityiseen, joten täällä sattuu nyt olemaan mitä päässäni päällimmäisenä liikkuu. Siis lähinnä kai tuo itsetutkiskelublogi on oikea termi kuvaamaan sisältöä.
Aloittaessani luulin aloittavani sisustusblogin, mutta aika nopsaa huomasin ettei se ollutkaan se minun juttuni. (En jaksanut latailla kuvia ja ne ovat aika suuri osa sisustusbloggailua)
Kivoja koruja sinulla, ja ihania kuvia. ;)