torstai 26. elokuuta 2010

Nihilismistä ja luvista

Nihilismi, sana juontaa sanasta nihil, eli ei mitään latinaksi.
Itse yhdistän nihilismin ennenkaikkea tällähetkellä virkamiehiin, jotka innokkaasti noudattavat ja toteuttavat yhteiskunnan säätämiä sääntöjä ilman etiikan ja moraalin tai järjen sanavaltaa.
Tässä olen törmännyt monesti ilmiöön, joka on luvan kyseleminen, jos jonkinmoisen tekemisen yhteydessä.
Ajattelin että olisipa kiva pitää kanoja tai/ja riikinkukkoja. Menin kertomaan tästä työtovereilleni. Ensimmäiset kommentit olivat: "Siihen pitää olla varmasti lupa."

Tämä aina jaksaa hymyilyttää. :) Kun esittelen uuden ajatuksen, ovat reaktiot yleensä tätä: "Sen on varmasti jo joku jossain tutkinut" ja kaivetaan vaikka kiven alta joku syy miksi jotain EI voi toteuttaa. Kun tämä energia suunnattaisiin siihen miten joku VOIDAAN toteuttaa, olisi asia jo edennyt huomattavasti. Lopuksi joku vielä kyselee lupien perään.
Suomi on kovin nihilistinen yhteiskunta, tässä kesällähän törmäsimme virkamiesten innokkaaseen toimintaan, jossa lasten kesäkioski saatiin kiinni heidän toimestaan.
Tässä eräs aamu Stina Toljander kertoi aamu-TV:ssä että aikoi pitää 'alkeellista' aikuistenleiriä, jossa itse tehtäisiin lämpö nuotiolla, vessana olisi ollut huussi ja vesi olisi ollut kantovettä. No, ei onnistunut. Vakuutusasiamies puuttui asiaan.

Olemme antaneet oman valtamme ulos, ottakaamme se takasin.
Järjenkäyttökin on luvanvaraista. Kirjoita se itsellesi.

Ei kommentteja: