tiistai 8. kesäkuuta 2010

Lintsillä sunnuntaina


Ihana päivä oli sunnuntaina lintsillä.. Sain päähäni että nyt on mentävä ja paikkahan oli tupaten täynnä. 
Siinä lippujonossa sitten saimme tietää että oli linnanmäen 60 vuotissynttärit ja että lippuja saisi kaksi yhden hinnalla! Sehän sopi oikein mainiosti, kiitos vain!

Paikka oli täynnä, ja heti kävi selväksi että muslimeja oli ihan valtavasti, varmaan joka toinen vähintään kulki huivi päässään. Ja irakilaisisen näköisiä oli myös, siis ilmeiseti kurdeja. Olen suvaitsevainen ihminen, olen, ja minullekin tuli tuolla mieleen että tätäkö varten Suomi on sotansa sotinut.. En uskonut tälläisten ajatusten päähäni mahtuvan, mutta oikeasti olisittepa nähneet.. Ei suomen sanaa kuulunut.

Eräältä huivein sonnustautuneelta tytöltä kysyinkin että onko muslimeilla jokin kokoontuminen täällä, mutta hän kielsi. Kysyi samassa yhteydessä hän kysyi olenko käynyt Thaimaassa, kysymys tuntui minusta hieman hassulta, koska olinhan kysynyt vain tuota yhtä asiaa. En ole.
Mutta ajatus jäi elämään. Onhan se niin että ei siellä Thaimaan rannoillakaan varmaan ihan äidinkieltä aina puhuta. ;) Mutta toisaalta, Suomi ei elä turismilla, kaiketi.

Päivä meni mainiosti, kaikilla oli kivaa ja lopuksi menimme seitsämän aikoihin maisemajunaan. Kun kiersimme vesitornin toiselle puolelle olikin yllätys suuri kun monta poliisiautoa ja poliisia oli ilmestynyt aukiolle. Päätimme että on ilmeisesti aika lähteä kotiin, jos poliisitkin ovat paikalla ja hipsimme portille päin. Mennessämme kysäisin junakuskilta mitä oli tapahtunut, mutta hän ei tiennyt.

Portilla odottikin yllätys, ne olivatkin kiinni. Ei kun hieman miettimään mitä nyt oikein tapahtuu, kun poliisit on paikalla ja portit kiinni. Päätimme yrittään kahvilaan 'suojiin'. Kahvilan ulkopuolella, seinässä olevasta pienestä kaiuttimesta kuului todella hiljaa että turvallisuussyistä pyydetään poistumaan..Laitteet eivät enää liikkuneet, ihmiset olivat hämmentyneitä.

Kahvilassa ei tiedetty mitään k.o. tiedotteesta, eikä siitä että laitteet oli pysäytetty, tai muustakaan.
No, siinä sitten istuimme ja odottelimme aikamme ja portitkin aukesivat ja pääsimme ulos ja kotiin.

Ihmettelen kyllä suuresti tuota turvajärjestelyä tuolla linnanmäellä. 20 000 ihmistä/pvä ja evakuointi ja tiedotus oli onnetonta. Pitääkö oikeasti sattua jotain ennenkuin näihin asioihin herätään? Hoppas inte.





 

Ei kommentteja: